# The Senate BUSINESS OF COMMITTEES

This document is issued as a guide to Senators

Business listed is subject to change

It should be noted that times allocated for the consideration of outcomes, items and agencies within portfolios are indicative only.

Senators, staff and departments should liaise with secretariats on the progress of portfolios during the estimates process.

## SENATE ECONOMICS LEGISLATION COMMITTEE

**Public Hearings: ADDITIONAL ESTIMATES FOR 2016-17** 

Wednesday, 1 March to Thursday, 2 March 2017 (and if required Friday, 3 February 2017)

Committee Room 2R1 Parliament House Canberra ACT

To be televised on Channel 109/Radio 98.3 http://www.aph.gov.au/News\_and\_Events/Watch\_Parliament

#### **AGENDA**

### **WEDNESDAY, 1 MARCH 2017**

*Interstate agencies/programs	Treasury Portfolio		
†Treasury has one outcome and five main	<b>Department of the Treasury–Macroeconomic Group</b> (with Corporate Group)		
groups	Outcome: Informed decisions on the development and implementation of policies to improve the wellbeing of the Australian people, including by achieving strong, sustainable economic growth, through the provision of advice to government and the efficient administration of federal financial relations.†		
<b>9.00-11.15am</b> 2 hours 15 mins	(The Secretary of the Treasury appears with the Macroeconomic Group.)		
11.15-11.30am	Morning tea break		

11.30am-1.00pm	Department of the Treasury–Markets Group	
1 hour 30 mins	(Foreign Investment Review Board appearing with the Markets Group)	
1.00pm-2.00pm	Lunch break	
Revenue Group, ACNC and ATO appearing in same session.	Department of the Treasury–Revenue Group Australian Taxation Office (ATO)	
Session to commence with the ACNC.	Australian Charities and Not-for-profits Commission (ACNC)*	
2.00pm-4.00pm		
2 hours		
4.00pm-4.15pm	Afternoon tea break	
<b>4.15pm-6.15pm</b> 2 hours	Department of the Treasury–Fiscal Group	
6.15-7.15pm	Dinner break	
<b>7.15-9.00pm</b> 1 hour 45 mins	Australian Competition and Consumer Commission (ACCC)* with the Australian Energy Regulator (AER)*	
9.00pm-9.15pm	Tea break	
<b>9.15pm-9.45pm</b> <i>45 mins</i>	Productivity Commission (PC)*	
<b>9.45pm-10.00pm</b> 15 mins	Australian Office of Financial Management (AOFM)	
<b>10.00 -10.30pm</b> 30 mins	Australian Bureau of Statistics (ABS)	
<b>10.30-11.00pm</b> 30 mins	Inspector-General of Taxation*	
11.00pm	Adjournment	

Proposed breaks	Morning tea break	11.15-11.30am
	Lunch break	1.00-2.00pm
	Afternoon tea break	4.00-4.15pm
	Dinner break	6.15-7.15pm
	Tea break	9.00-9.15pm

## THURSDAY, 2 MARCH 2017

THURSDAY, 2 MARC	/AL #V17		
*Interstate	Treasury Portfolio (continued)		
agencies/programs			
9.00am-10.15am	Australian Securities and Investments Commission		
1 hour 15 mins	(ASIC)*		
10.15am-11.15am	Australian Prudential Regulation Authority (APRA)*		
1 hour			
11.15-11.30am	Morning tea break		
11.30am-12.00pm	Australian Small Business and Family Enterprise Ombudsman (ASBFEO)		
30 mins			
*Interstate			
agencies/programs	Industry, Innovation and Science Portfolio		
<u> </u>			
12.00pm-12.30pm	Australian Nuclear Science and Technology Organisation		
30 mins	(ANSTO)*		
12 20 1 00	Contact Andrew		
<b>12.30pm-1.00pm</b> <i>30 mins</i>	Geoscience Australia		
	7 11 1		
1.00pm-2.00pm	Lunch break		
2.00pm-3.30pm	Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation		
1 hour 30 mins	(CSIRO)		
3.30pm-4.00pm	Office of Innovation and Science Australia		
C TO O DEAL OF THE OPENING			
30 mins	Office of Innovation and Science Hustrana		
	Afternoon tea break		
30 mins 4.00-4.15pm †The department has one	Afternoon tea break		
30 mins 4.00-4.15pm			
30 mins 4.00-4.15pm †The department has one	Afternoon tea break		
30 mins 4.00-4.15pm †The department has one outcome and 3	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally		
30 mins 4.00-4.15pm †The department has one outcome and 3	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and		
30 mins 4.00-4.15pm †The department has one outcome and 3	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally		
30 mins 4.00-4.15pm †The department has one outcome and 3 programmes.	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†		
30 mins 4.00-4.15pm †The department has one outcome and 3	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†  Cross-portfolio/Corporate/Programme 3: Programme support		
30 mins 4.00-4.15pm †The department has one outcome and 3 programmes.  4.15pm-5.30pm	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†  Cross-portfolio/Corporate/Programme 3: Programme support 3.1 Streamlining Regulation		
30 mins 4.00-4.15pm †The department has one outcome and 3 programmes.  4.15pm-5.30pm	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†  Cross-portfolio/Corporate/Programme 3: Programme support		
30 mins 4.00-4.15pm †The department has one outcome and 3 programmes.  4.15pm-5.30pm	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†  Cross-portfolio/Corporate/Programme 3: Programme support 3.1 Streamlining Regulation		
30 mins 4.00-4.15pm  †The department has one outcome and 3 programmes.  4.15pm-5.30pm 1 hour 15 mins	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†  Cross-portfolio/Corporate/Programme 3: Programme support 3.1 Streamlining Regulation 3.2 Building a High Performance Organisation		
30 mins 4.00-4.15pm  †The department has one outcome and 3 programmes.  4.15pm-5.30pm 1 hour 15 mins	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†  Cross-portfolio/Corporate/Programme 3: Programme support 3.1 Streamlining Regulation 3.2 Building a High Performance Organisation  Programme 1: Supporting Science and		
30 mins 4.00-4.15pm  †The department has one outcome and 3 programmes.  4.15pm-5.30pm 1 hour 15 mins	Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†  Cross-portfolio/Corporate/Programme 3: Programme support 3.1 Streamlining Regulation 3.2 Building a High Performance Organisation  Programme 1: Supporting Science and Commercialisation		
30 mins 4.00-4.15pm  †The department has one outcome and 3 programmes.  4.15pm-5.30pm 1 hour 15 mins	Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†  Cross-portfolio/Corporate/Programme 3: Programme support 3.1 Streamlining Regulation 3.2 Building a High Performance Organisation  Programme 1: Supporting Science and Commercialisation  1.1 Science Awareness, Infrastructure and International		
30 mins 4.00-4.15pm  †The department has one outcome and 3 programmes.  4.15pm-5.30pm 1 hour 15 mins	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†  Cross-portfolio/Corporate/Programme 3: Programme support 3.1 Streamlining Regulation 3.2 Building a High Performance Organisation  Programme 1: Supporting Science and Commercialisation  1.1 Science Awareness, Infrastructure and International Engagement		
30 mins 4.00-4.15pm  †The department has one outcome and 3 programmes.  4.15pm-5.30pm 1 hour 15 mins	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†  Cross-portfolio/Corporate/Programme 3: Programme support 3.1 Streamlining Regulation 3.2 Building a High Performance Organisation  Programme 1: Supporting Science and Commercialisation  1.1 Science Awareness, Infrastructure and International Engagement 1.2 Business Research, Development and		
30 mins 4.00-4.15pm  †The department has one outcome and 3 programmes.  4.15pm-5.30pm 1 hour 15 mins	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†  Cross-portfolio/Corporate/Programme 3: Programme support 3.1 Streamlining Regulation 3.2 Building a High Performance Organisation  Programme 1: Supporting Science and Commercialisation  1.1 Science Awareness, Infrastructure and International Engagement		
30 mins 4.00-4.15pm  †The department has one outcome and 3 programmes.  4.15pm-5.30pm 1 hour 15 mins	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†  Cross-portfolio/Corporate/Programme 3: Programme support 3.1 Streamlining Regulation 3.2 Building a High Performance Organisation  Programme 1: Supporting Science and Commercialisation  1.1 Science Awareness, Infrastructure and International Engagement 1.2 Business Research, Development and		
30 mins 4.00-4.15pm  †The department has one outcome and 3 programmes.  4.15pm-5.30pm 1 hour 15 mins	Afternoon tea break  Department of Industry, Innovation and Science  Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†  Cross-portfolio/Corporate/Programme 3: Programme support 3.1 Streamlining Regulation 3.2 Building a High Performance Organisation  Programme 1: Supporting Science and Commercialisation  1.1 Science Awareness, Infrastructure and International Engagement 1.2 Business Research, Development and		

<b>7.30pm-8.15pm</b> 45 mins	Anti-Dumping Commission		
8.15pm-8.45pm 30 mins	Programme 2: Growing Business Investment and Improving Business Capability		
	2.1 Competitive Marketplace		
	2.2 Business and Market Development		
	2.3 Economic Transition		
	2.4 Resources (NOPTA*)		
	2.5 Energy (on 19 July 2016 programme 2.5 was		
	transferred to the Department of Environment and		
	Energy)		
	2.6 Office of Northern Australia*		
	Northern Australia Infrastructure Facility (NAIF) appears with Programme 2.6.		
8.45pm-9.00pm	Tea break		
<b>9.00pm-10.30pm</b> <i>1 hour 30 mins</i>	Programme 2 (continued)		
10.30-11.00pm	National Offshore Petroleum Safety and Environmental		
30 mins	Management Authority (NOPSEMA)*		
11.00pm	Adjournment		

Proposed breaks	Morning tea	11.15-11.30am
	Lunch break	1.00-2.00pm
	Afternoon tea	4.00-4.15pm
	Dinner break	6.45-7.45pm
	Tea break	8.45-9.00pm

Committee Chair: Senator Hume	
Acting Committee Secretary: Mr Alan Raine	
Contact: Name of contact officer: Ms Sarah Batts (02) 6277 3532	
Email: economics.sen@aph.gov.au	
Committee Room: 2R1 Tel: (02) 6277 2272 Fax: (02) 6277 8413	
Waiting Room: 2R2 Tel: (02) 6277 2270 Fax: (02) 6277 2367	